Sertai kempen #TerusAktif
Arrow

Nikmati Penuaan Sihat dengan Tongkat Ali

September 3, 2021

Tahukan anda Malaysia menuju ke arah kategori ‘negara tua’ dengan populasi warga senior sudah mencecah 7% pada tahun 2020? Persoalannya, adakah negara kita sudah bersedia kerana populasi warga senior yang tinggi akan menyumbang kepada peningkatan isu kesihatan terutamanya ketidakupaan (disability).  Sebab itu kita perlu memastikan rakyat Malaysia mempunyai kesedaran serta usaha untuk memiliki gaya hidup yang sihat dan aktif supaya tidak mengalami ketidakupayaan di usia emas nanti. 


Tak susah pun ada banyak cara dan petua yang boleh diikuti untuk mengelakkan ketidakupayaan seperti demensia, senang jatuh dan rawatan dialisis disebabkan penyakit buah pinggang bila dah masuk usia senior ni. Paling penting adalah dengan memastikan diri menjalani gaya hidup yang sihat dengan mengamalkan senaman dan aktiviti fizikal secara konsisten  serta mengamalkan pemakanan yang sihat sesuai dengan keperluan tubuh. Selain daripada makanan dan minuman, pemakanan yang sihat juga termasuk pengambilan suplemen untuk menyokong kesihatan badan. Antaranya adalah sumber semula jadi dan terbukti bermanfaat iaitu Tongkat Ali.


Walaupun dah mencecah usia emas, jangan sia-siakan keinginan dan kualiti hidup yang anda inginkan!  Untuk anda yang dah bersara, anda boleh gantikan rutin kerja dulu dengan hobi kesukaan ataupun melakukan perkara yang anda tidak dapat buat masa muda dulu.. Tapi apa-apa pun,kita perlu pastikan tubuh kita mampu melakukan aktiviti yang diminati. Dengan mengambil suplemen berasaskan Tongkat Ali, kita boleh meningkatkan bekalan tenaga untuk kekal aktif. 

 

Bila usia meningkat, stamina badan senang menurun jika tidak dijaga. Bila stamina menurun, badan kita akan mudah rasa penat dan mengambil masa lama untuk kembali bertenaga. Memang tak seronok bila badan cepat letih tambah-tambah kalau rutin harian sangat sibuk.  Tapi jangan risau! Ia  boleh diubah dengan suplemen yang mengandungi Tongkat Ali jika diambil secara konsisten. Tongkat Ali membantu mempercepatkan proses pemulihan otot dan juga keletihan tubuh. 


Selain itu, kita kena tahu bahawa setiap individu memerlukan nutrien dan zat yang berbeza. Nutrien yang diambil berperanan untuk membantu sel-sel sistem pertahanan di dalam tubuh kita. Jadi untuk pastikan badan kita sentiasa sihat dan berfungsi pada tahap optima, kita perlu mengambil langkah ‘extra’ seperti pengambilan suplemen berasaskan Tongkat Ali secara harian untuk menjamin kualiti kehidupan secara menyeluruh. 


Zaman sekarang especially tengah musim pandemik ni, makin ramai yang mengalami stres serta depresi. Perkara ini akan memberi impak negatif dalam hidup kita. Seperti contoh, kita akan mudah untuk hilang tumpuan dalam sesuatu benda yang kita buat. Stres merupakan perkara normal dalam hidup kita tapi kita kena pandai kawal dan tingkatkan tahap fokus kita melalui suplemen yang mengandungi Tongkat Ali. Ia memang telah terbukti secara klinikal dapat membantu meningkatkan tahap fokus dan tumpuan seseorang individu. 


Bukan susah nak cari suplemen Tongkat Ali terbaik di pasaran, kan ada Nu-Prep! Mesti ada yang tertanya-tanya, kenapa Nu-Prep? Sebabnya bahan utama yang digunakan iaitu Physta® diformulaksikan daripada sumber semula jadi iaitu Eurycoma Longifolia (Tongkat Ali) dan ia diiktiraf secara global sebagai bahan berkualiti tinggi. Nu-Prep menjamin hanya yang terbaik untuk anda melalui manfaat yang telah terbukti secara klinikal. Jangan tunggu lama, cepat dapatkan Nu-Prep dan nikmati kualiti hidup yang lebih baik!

Farmasi : 
GuardianCaring Pharmacy
Farmasi Seluruh Malaysia
Pembelian Atas Talian :  Marketplace Utama
Biotropics Malaysia
ShopeeLazada
Kedai Jamu : 
Permata Herba
09 296 0960
TKL Advance (Kedah)
017 367 3808
Ikuti Media Sosial Kami

Nikmati Penuaan Sihat dengan Tongkat Ali