Sertai kempen #TerusAktif
Arrow

Ketahui Bagaimana Tongkat Ali Bantu Anda Melalui Rutin Self-Care

August 5, 2021

Sejak konsep Work-From-Home (WFH) diperkenalkan disebabkan pandemik ini, ramai yang rasa stres dengan beban kerja yang semakin meningkat dan masa kerja yang semakin panjang. Belum termasuk lagi pelbagai kerja rumah yang lain perlu dibuat. Ia menjadi suatu perkara yang membimbangkan kerana ia boleh memberi kesan negatif kepada diri secara fizikal, mental dan emosi.


Self-care memang perlu diutamakan oleh setiap individu dengan menjadikannya salah satu aktiviti rutin harian. Ada macam-macam cara yang boleh dilakukan untuk menjaga kesihatan diri secara menyeluruh. Antaranya dengan mengambil suplemen berasaskan herba tradisional seperti Tongkat Ali. 


Tongkat Ali bukan lagi herba asing sebaliknya sudah dikenali dalam kalangan rakyat Malaysia. Kebiasaannya, ia dikaitkan dengan peningkatan prestasi secara fizikal, tetapi ramai yang masih belum tahu Tongkat Ali ini mempunyai pelbagai manfaat lain termasuk membantu kita menjadi lebih bertenaga dan produktif dalam menjalani kehidupan harian. 


Tenaga untuk Mulakan Rutin Pagi Dengan Fresh 

Kita semua memulakan aktiviti pada awal pagi, bukan? Kadang-kadang memang tak dinafikan badan rasa lesu dan tak bermaya. Dengan pengambilan Tongkat Ali, kita akan lebih rasa fresh dan bertenaga untuk start our day! Jadi, tidak kiralah anda perlu bekerja, jogging atau mengemas rumah, pastikan anda sentiasa bertenaga di awal pagi dengan Tongkat Ali. 


Tingkatkan Tahap Fokus Sepanjang Hari 

Salah satu faktor untuk berjaya dalam hidup adalah kemampuan untuk sentiasa fokus dalam menjalani kehidupan seharian, sama ada dalam kerjaya atau kehidupan peribadi. Dengan Tongkat Ali, ia boleh membantu anda meningkatkan tahap fokus anda! Amat sesuai untuk yang yang suka multi-task dan para ibu yang sedang WFH dan perlu melayan anak-anak serta membuat kerja rumah. 


Mengurangkan Tahap Kelesuan

Walaupun aktiviti self-care yang lain bantu untuk mengekalkan kecergasan diri, kita tetap perlu memahami badan sendiri dan peka bila mula rasa penat. Bila anda menjadikan pengambilan Tongkat Ali dalam rutin self-care, ia akan membantu mengurangkan kelesuan badan. Tapi yang penting, anda kena pastikan badan anda mendapat rehat yang secukupnya. Barulah betul-betul power dan bertenaga!  


Haa, sekarang mesti anda tertanya-tanya kat mana anda boleh membeli produk Tongkat Ali yang terbaik, kan? Nu-Prep lah jawapannya kerana ia mempunyai Physta®  sebagai bahan utama yang berkualiti tinggi. Physta® diiktiraf kerana proses pengekstrakan akar Tongkat  Ali yang tulen dan tidak tercampur dengan bahagian bukan akar. Sebab tulah ia merupakan bahan yang dipatenkan dan satu-satunya di Malaysia! Dengan adanya Physta®, Nu-Prep dijamin berkesan dan selamat untuk membantu anda terus aktif dan bertenaga sepanjang hari serta menjaga kesihatan secara keseluruhan. Kesimpulannya, jangan lupa amalkan penjagaan self-care untuk diri anda. Sentiasa jadikan diri anda sebagai keutamaan!


Farmasi : 
GuardianCaring Pharmacy
Farmasi Seluruh Malaysia
Pembelian Atas Talian :  Marketplace Utama
Biotropics Malaysia
ShopeeLazada
Kedai Jamu : 
Permata Herba
09 296 0960
TKL Advance (Kedah)
017 367 3808
Ikuti Media Sosial Kami

Ketahui Bagaimana Tongkat Ali Bantu Anda Melalui Rutin Self-Care